Pompoensoep met paddenstoelen

2014-10-20
  • Aantal personen : 4
  • Bereidingstijd : 30 minuten

Deze pompoensoep met paddenstoelen is binnen een half uur te maken en perfect voor als je even niet zoveel tijd hebt om de pompoen eerst in de oven de roosteren. Ik heb de Hokkaido pompoen gebruikt. Klinkt niet echt Italiaans hè? De kleine pompoen heeft een fel oranje schil en donker oranje vruchtvlees. Je hoeft alleen de pitten te verwijderen en kunt de pompoen met schil en al bereiden. Wel zo makkelijk toch? Door gebruik van de kruiden samen met de paddenstoelen krijgt deze volle en smakelijke soep toch een Italiaans tintje!

Buon appetito!

Ingrediënten

  • 1 Hokkaido pompoen
  • 1 rode (punt)paprika
  • 2 bakjes gemengde paddenstoelen of kastanjechampignons
  • 1 fijngesneden sjalotje
  • 2 fijngesneden teentjes knoflook
  • olijfolie
  • 1 liter paddenstoelen- of groentebouillon (vers of met bouillonblokjes)
  • 2 theelepeltjes Picadillokruiden van Johnnie Boer
  • wat thijm
  • zout en peper
  • 1 stokbrood of ciabatta

Stappen

Stap 1

Maak de pompoen schoon en verwijder de pitten. Snijd het pompoenvruchtvlees in stukken. Maak de paprika schoon, verwijder de zaadlijsten en snijd in stukken.

Stap 2

Zorg ervoor dat je bouillon klaar hebt staan. Gebruik je geen verse bouillon? Maak dan snel een liter bouillon door met een waterkoker snel water te koken en dit in een maatbeker te mengen met de bouillonblokjes. Goed roeren tot de blokjes opgelost zijn.

Stap 3

Fruit het fijngesneden sjalotje samen met de knoflook glazig in wat olijfolie in een wok pan.

Stap 4

Doe de stukken pompoen en paprika er bij. Voeg wat thijm toe en 2 theelepeltjes Piccadillokruiden van Johnnie Boer. Deze kruiden zijn heerlijk in de soep, maar ook fantastisch in een stoofpotje. Echt een aanrader! Voeg de bouillon toe tot het geheel onder staan en laat een kwartiertje zachtjes koken met de deksel op de pan.

Stap 5

Snijd de schoongemaakte, verse paddenstoelen in plakjes en bak ze een andere koekenpan met een teentje fijngehakte knoflook en thijm.

Stap 6

Pureer de soep na ongeveer 15 minuten (als de pompoen zacht is) met de staafmixer en breng eventueel verder op smaak met wat zeezout en grof gemalen peper.

Stap 7

Garneer de soep met een toefje van de paddenstoelen en gebruik de rest als beleg op het stokbrood of de ciabatta. Zo heb je in een handomdraai een heerlijke maaltijdsoep. Lekker met een glas pinot grigio!

 

 

 

 

 

 

Gemiddelde score

(4 / 5)

4 5 1
Beoordeel dit recept

Dit recept is 1 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten
  • Gevuld borrelbrood met mozzarella en kruiden

  • Aardappelknoflooksoep met Parmezaankoekjes

  • Gevulde Kippensoep op Mediterraanse wijze

  • Stamppot andijvie met een Mediterraans tintje

  • Aardappelgratin muffins

Plaats een reactie