Pasta met kip, pancetta en romige paddenstoelen

2015-09-28
  • Aantal personen : 4
  • Bereidingstijd : 30 minuten

Zin in pasta, maar niet zoveel tijd? Maak dan deze pasta met kip, pancetta en romige paddenstoelen saus. Het gerecht past dan wel perfect bij deze herfstige periode, maar stiekem maak ik deze heerlijke pasta het hele jaar door! Waarom? Omdat het zo’n lekkere combinatie is en je hebt het binnen een half uur op tafel. Bij ons thuis een pasta uit ons vaste repertoire 😉 Tijd om te delen dus!

Ingrediënten

  • 1 fijn gesnipperd uitje
  • 1 fijngehakt teentje knoflook
  • 4 kipfilets in blokjes gesneden
  • 1 bakje champignons (schoongemaakt en in vieren gesneden)
  • 1 bakje of 100 gram magere gerookte spekreepjes (of pancetta)
  • 1 bekertje creme fraiche (200 gram)
  • wat gedroogde oregano
  • wat grof gemalen peper
  • scheut witte wijn
  • 1 pak spaghetti of penne
  • geraspte Parmezaanse kaas

Stappen

Stap 1

Bak de mager gerookte spekreepjes of pancetta krokant in een wok- of koekenpan. Haal de spekreepjes uit de koekenpan en hou deze even apart in een bakje.

Stap 2

Bestrooi de blokjes kipfilet met wat peper en bak deze daarna een paar minuten in dezelfde wok- of koekenpan tot ze gekleurd en gaar zijn.

Stap 3

Voeg dan het gesnipperde uitje en de fijngehakte knoflook toe en bak even mee. Voeg dan de champignons toe en bak deze ook een paar minuten mee.

Stap 4

Bestrooi het geheel met een eetlepel oregano. Verder op smaak brengen is niet echt nodig, omdat het er zout in de spekjes zit. Voeg de apart gehouden spekjes weer bij kipfilet, ui en champignons in de pan. 

Stap 5

Blus het geheel af met een flinke scheut witte wijn en laat heel eventjes pruttelen zodat de alcohol kan verdampen. Kook ondertussen de spaghetti volgens aanwijzingen op de verpakking gaar.

Stap 6

Maak de pastasaus af door de crème fraiche toe te voegen; laat een paar minuten zachtjes doorpruttelen. Mocht je de saus te dik vinden: hou dan een beetje kookvocht van de spaghetti apart en verdun de pastasaus een klein beetje met dit vocht. Serveer de pasta met de saus en een beetje verse geraspte Parmezaanse kaas. Lekker met een glas witte wijn en een gemengde salade. Buon appetito!

Gemiddelde score

(0 / 5)

0 5 0
Beoordeel dit recept

Dit recept is 0 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten
  • Tomatenrisotto met chorizo, mosselen en garnaaltjes

  • Lasagnerolletjes met zalm en spinazie

  • Pasta met kip in paprika-tomatensaus

  • Pappardelle met paddenstoelen en lente-ui

  • Eenvoudige Tomaten-basilicumsaus

Reacties

Reactie (1)

  1. Geplaatst door Michelle Kruijs on 4 oktober 2015

    Een heerlijke pasta met een herfstachtige saus.
    Makkelijk te maken en voor herhaling vatbaar heerlijk.

Plaats een reactie