Over CuciNina

0 reacties | mei 21, 2013

20130404_190029

Welkom op de website van CuciNina. Hier vind je de lekkerste recepten, tips en achtergrondinformatie uit de kleine Italiaanse keuken van Nina.

CuciNina heeft een dubbele betekenis: Cucina betekent ‘keuken’ in het Italiaans, en Nina is ontstaan als koosnaampje in Italië waar ik opgroeide als klein meisje. Zo ontstond CuciNina, “de kleine keuken” van Nina; met liefde voor Italië en de Italiaanse keuken! De lekkerste Italiaanse gerechten bestaan vaak uit een paar (en soms kleine) verse ingrediënten waar je alle kanten mee op kunt. Ieder product heeft zijn eigen verhaal.

De passie voor Italiaans eten heb ik al vanaf klein meisje gehad. Ik groeide op in de Dolomieten, waar mijn ouders een hotel leidden en ging later, terug in Nederland, naar de Middelbare Hotelschool in Amsterdam. De afgelopen jaren volgde ik opnieuw Italiaanse les. De Italiaanse les resulteerde in een leuke vriendschap met andere Italië-liefhebbers, waarmee ik elk jaar een Italiaanse cursus volg in Bologna via Instituut Bologna Lingua. Nu al weer voor de 4e keer!

In de zomermaanden ging ik zo vaak als het kon naar zoveel mogelijk plaatsen en streken om te genieten van het land. Daarnaast heb ik mij verdiept in de verhalen achter het eten en drinken en alles wat te maken heeft met de Italiaanse keuken en gebruiken. Het afgelopen jaar kwam er steeds meer de behoefte om dit te delen en zo ontstond de website.

Ik vind het heerlijk om zelf of met vrienden in de keuken te staan en samen, natuurlijk onder het genot van een goed glas wijn, de lekkerste dingen op tafel te toveren! Met deze website hoop ik dat je geïnspireerd raakt door de mooie producten en de smaakvolle keuken van Italië.

Mijn droom is de website uit te breiden met workshops en een webshop met kookaccessoires die te maken hebben met de Italiaanse keuken. Mocht je leuke tips, lekkere recepten of achtergrondinformatie hebben over Italiaans eten of drinken, laat het weten en deel het, zodat iedereen hier van kan genieten.

Buon divertimento e buon appetito!

Caroline