Kerstbrood: Panettone en Pandoro

0 reacties | juni 28, 2014

Met kerst eten de Italianen traditioneel Panettone of Pandoro; net zoals wij in Nederland het Kerstbrood eten.

Pandoro, het gouden brood van Verona wordt gebakken in een stervormig bakblik. Net als Panettone wordt het nog zelden thuis gemaakt. De ingrediënten zijn bloem, boter, eieren en gist. De cake wordt bedekt met een stevige laag poedersuiker. Het verschil tussen beiden is dat de Panettone gekonfijt fruit bevat.

Panettone en Pandoro worden veelal gegeten met een dot mascarpone er boven op, of geroosterd en dan een scheutje warme chocolade saus, met fruit of gewoon naast een goed glas dessert wijn of limoncello.

Van de restjes kun je heel gemakkelijk een Panettonepudding maken. Een heerlijk dessert om nog feestelijk het jaar af te sluiten!!  Hoe je dat heel makkelijk kan maken? Kijk bij de recepten onder “Dolci”

1375656_189269267929819_488137813_n