Gelato Universiteit in Bologna

0 reacties | juni 16, 2013

Bologna staat in de volksmond bekend als de Dikke (la grassa), de Geleerde (la dotta) en de Rode (la rossa) en is de hoofdstad van de regio Emilia-Romagna. Het verwijst naar de warme gastvrijheid van de mensen en de uitstekende keuken, de oudste universiteitsstad van Europa en de kleur van de daken en muren, die een terracotta oranje-bruine kleur hebben.

Wat minder bekend is, is dat Bologna ook een echte Gelato Universiteit heeft! Hoe leuk is dat! Over de hele wereld komt men om hier om de kunst van het ijs maken te leren! Carpigiani, een Italiaanse firma die ijs machines produceert, richtte de Universiteit Gelato in 2003 op met het idee de kwaliteit van de ambachtelijk gemaakte ijs wereldwijd te bevorderen. Niet alleen leer je er op een ambachtelijke manier ijs maken, Carpigiani Gelato University  helpt ook ook ondernemers met het succesvol maken van een eigen ijssalon. Er wordt les gegeven door Maestri del Gelato: meester ijsbereiders, waarbij flink  geexperimenteerd wordt met allerlei smaken. van fruitcombinaties tot ijs van olijfolie en parmezaanse kaas!

Jaarlijks worden er ongeveer 12.000 cursussen gegeven door de IJsmeesters over de hele wereld! Kijk voor meer informatie op de website van la Scuola dei Gelatieri www.gelatouniversity.com

Bronvermelding: Gelato University Campiany, 20130917_155559d