De Pizza

0 reacties | mei 29, 2013

De Pizza stamt al uit de tijd van de Romeinen; zij bakten al plat brood en noemden dat ‘Picea’. Nu eeuwen later, is het van oorsprong Napolitaanse lekkernij nog steeds populair.

In de eeuwen daarna werd de pizza, zoals het toen al heette, belegd met van alles zoals basilicum, vis, kaas en olie. Dubbel geklapt noemde men het een Pizza Calzone.

In de 19e eeuw bezocht Umberto I, uit het huis van Savoia, de stad Napels met zijn vrouw Margherita. Zij kreeg Pizza aangeboden in de kleuren van Italie: rode tomaten, witte mozzarella en groen basilicum. Zo is de naam Pizza Margherita ontstaan!

Net zoals brood, is ook de pizza in het hele land anders. In Napels is de korst dikker. Zo voorkom je dat de vulling over de rand loopt! De pizza’s daar zijn dan ook meer belegd dan in Rome. In Rome hebben de pizza’s een dunnere bodem!

Traditioneel worden de pizza’s bestreken met tomatensaus, voor ze belegd worden. Maar een pizza bianca is ook heerlijk als brood bij een antipasti of ook te beleggen met vlees, vis of groenten. Bij de recepten vind je het basisrecept en allerlei belegtips.