De bijzondere ijsjes van GROM

Door : | 1 reactie | op : juli 1, 2013 | Categorie : Uitgelicht

Het ijs van GROM is wel heel bijzonder! Als je in Italië vraagt wat het lekkerste ijs is, noemt bijna iedereen het GROM IJs.

GROM bestaat nog maar sinds 2003, toen de oprichters Guido Martinetti en Federico Grom hun eerste ijssalon openden in Turijn. Het was direct een groot succes en dagelijks stonden er meters lange rijen voor de kassa. In de loop der jaren volgden meer vestigingen verspreid over heel Italië en sinds een tijdje ook in Parijs, New-York, Tokio en andere grote wereldsteden. Helaas nog niet in Nederland!

Wat is er dan zo speciaal aan dit ijs? Het ijs gemaakt op biologisch basis, waarbij als water zuiver bronwater gebruikt wordt, en er geen gebruik wordt gemaakt van kleurstoffen (zelfs geen natuurlijke!) of chemische toevoegingen. Het best geselecteerde fruit is biologisch geteeld en ook de cacao en koffie komt van biologisch geteelde plantages uit Midden-Amerika.

Ook de bakjes, lepeltjes en dergelijke voor de ijsjes zijn gemaakt van materiaal dat biologisch afbreekbaar en composteerbaar is, afkomstig uit maïszetmeel en plantaardige oliën.

En dat alles maakt het verschil met gewoon ijs, zo groot dat niet alleen de Italianen, maar echt iedereen er voor in de rij wil staan. Soms wel een half uur lang! Maar dat is het echt wel waard!

Ga je deze zomer op vakantie naar Italië? In de meeste steden vindt je een GROM vestiging, maar ook in Parijs, New -York of Tokio! Check via de officiële site waar je deze fantastische ijsjes kunt kopen:   http://www.grom.it/ita/

Reactie (1)

  1. Geplaatst door Jan on 17 juni 2015

    Wij proefde het in Trento. …heerlijk.

Plaats een reactie